Květinová svatební výzdoba svatby se musí líbit hlavně vám

Svatba má být jedním z nejkrásnějších dnů našeho života. Všechno by mělo být podle představ snoubenců od šatů, jídla, místa až po květiny. Velkému “Dni D” předchází nervozita, chaos, hádky, stres, časový pres. Pak to ale přijde… Krásné šaty, make-up, pocit neskonalého štěstí a dojetí, nervózní ženich a dojatí rodiče. Květiny dotváří romantickou atmosféru a ta nejdůležitější kytice, nevěstina, navíc předpoví, která ze svobodných dam se vdá příští rok.

Na květiny nebudete sami, zkušení floristé vám pomohou

Základní pravidlo při výběru dodavatele květin je individuální přístup. Pokud byste natrefili na floristy, kteří vám budou nutit univerzální výzdobu, nebudete spokojení. Proto hledejte takové květinářství, které umí naslouchat, splní vaše přání, ale zároveň vám poradí. Možná se to zdá zvláštní, avšak mezi floristou a snoubenci by měl vzniknout harmonický vztah. „Vždy se s budoucími novomanžely sejdeme a zjistíme od nich co nejvíce informací. Třeba v jakém stylu svatbu plánují. Květinovou výzdobu je nutné sladit s prostředím, ročním obdobím a samozřejmě s nevěstou. Poté přejdeme k ukázkám, zkoušení, co by se líbilo. A co je hlavní, ladíme společně detaily. Protože detail tvoří celek,“ popisuje první setkání s novomanžely floristka Markéta Pešanová z květinářství Belles Fleurs.

Máte omezený rozpočet? Nevadí. Květiny vás nemusí zruinovat

Svatba je většinou nákladná záležitost. Proto se někteří dostanou do situace, kdy musí přemýšlet, kde ušetří. Někteří si nepozvou fotografa, jiní se snaží snížit počet hostů a někdy to „odnese“ květinová výzdoba. Aby tomu tak nebylo a svatba mohla být voňavá a plná květin, nabízí některá květinářství speciální balíčky. Zkušení floristé umí z mála udělat velkou parádu.

Trendy roku 2023

I květinová svatební výzdoba podléhá módě. Na výsluní se posledních pár let drží tzv. boho styl. Lidé se vrátili k přírodě, ať už se jedná o dřevo nebo jutu, hnědou, šedou nebo zelenou barvu. Ke každoroční klasice samozřejmě patří bílá a růžová nebo pastelové tóny. „Letos se nosí čistá elegance, střídmost, jednoduchost a objevuje se i nádech luxusu v podobě zlaté barvy. Z barev se do popředí opět dostávají i ty veselejší jako je žlutá nebo oranžová, které vystřídaly loňskou favoritku fialovou,“ říká Markéta Pešanová z Belles Fleurs. Ona i její kolegové a kolegyně mají jedno hlavní pravidlo. „Co je pro nás nejdůležitější, je přání nevěsty. Každá žena si vysnila svůj velký den a my jsme tu proto, aby ho měla přesně takový, jaký si přeje.

Pojďte do toho s námi!

Zavolejte nám či napište, rádi si o vaší plánované svatbě popovídáme na nezávazné úvodní schůzce v naší kanceláři nebo vaší oblíbené kavárně.

Kontaktujte nás